Conclusions SelS

La Selenoprotein S és una proteïna present en el Reticle Endoplasmàtic involucrada en la Unfolded Protein Response. A part de reduir l’estrès del Reticle Endoplasmàtic, atenua la inflamació disminuint les citoquines pro-inflamatòries. [5]

L’espècie de referència utilitzada va ser Mus musculus, a partir de la qual vam obtenir un hit amb una molt bona homologia (e-value=2e-15).

No podem saber si té una selenocisteïna o no amb seguretat perquè en la proteïna de ratolí la U es troba en la penúltima posició, i en fura l'últim aminoàcid no coincideix. Per tant no podem saber si es tracta d'un codó stop o si realment és una selenocisteïna.

En humans també podem trobar aquesta selenoproteïna, on també trobem la U en penúltima posició i l’últim aminoàcid també és diferent del de ratolins i del de fures. Això pot recolzar la hipòtesis de què en fura també es tractarà d'una U i no d'un codó stop. Altres resultats que donen suport a aquesta possibilitat és l’alta homologia de la resta de la proteïna i la presència d’un element SECIS amb un score molt elevat (41.01).