Conclusions SelO

La Selenoprotein O sembla tenir una activitat catalítica fosfotransferasa, malgrat que s’està investigant més sobre aquesta funció. [4].

La SelO es va buscar en fura utilitzant la proteïna d’humà, ja que aquesta proteïna no està present en el genoma de ratolí.

En Mustela putorius furo trobem homologia a partir de l’aminoàcid 139 (e-value=2e-51), presència d’una selenocisteïna i d’un element SECIS amb una puntuació massa baixa per poder considerar-lo (score=0). Ens ha sorprès no haver trobat cap element SECIS significatiu, ja que la presència de la selenocisteïna necessita un element SECIS funcional. Pot ser que presenti una estructura alternativa que el programa utilitzat no ha estat capaç de reconèixer.

En el fragment que conté els primers 138 aminoàcids no trobem homologia. Per intentar entendre què pot estar passant vam utilitzar tblastn al NCBI amb la proteïna humana com a query. Els resultats mostren un splicing alternatiu en la proteïna humana en la qual no s’inclouen un o més exons inicials. Aquest patró també s’observa en rata, cobai i fins i tot en ratolí malgrat que no estigui descrit a SelenoDB.

Per tant, creiem que aquesta proteïna sí pot existir en el genoma de la fura sense aquests primers exons.