Agraïments

La realització d'aquest treball no hagués estat possible sense la coŀlaboració de les persones exposades a continuació:

Primerament, volem agrair-li a la Marina Marcet, la nostra tutora, tota l'ajuda i els consells donats aquestes últimes setmanes, els quals ens han permès interpretar les dades i arribar a les conclusions del nostre treball. Igualment, donar gràcies als altres tutors del grup 1 per la resolució de dubtes durant les primeres pràctiques, especialment al Didac Santesmasses, que ens ha ajudat molt amb la programació.

D'altra banda, la base teòrica l'hem adquirida gràcies als diversos professors de l'assignatura de Bioinformàtica. Agraïm a en Roderic Guigó la seva introducció a les selenoproteïnes i la coordinació de l'assignatura; a en Robert Castelo per la introducció a Unix, algoritmes i llenguatge Perl; a en Cedric Notredame, per introduir-nos al blast i al T-coffee; a en Toni Gabaldón per aportar-nos coneixement sobre l'elaboració de pàgines web i per les sessions d'anotació de genomes i anàlisi de dades; i a en Marco Mariotti, per la introducció als projectes d'aquest curs.

També volem fer menció a l'ajuda proporcionada per companys d'altres cursos que ja havien realitzat projectes similars i ens han aportat una base sobre la qual començar a desenvolupar el nostre. Per últim, però no per això menys important, agraïm als nostres companys de classe totes les hores que hem compartit davant la pantalla de l'ordinador, l'ajuda proporcionada desinteressadament i la música en hores de treball.