Conclusions


SelO

Els resultats obtinguts de tot el treball han permès elucidar la selenoproteïna O homòloga en cisteïna al genoma del protist A.laibachii Nc14. Tanmateix, es van obtenir resultats significatius als genomes dels protists P.capsici i S.arctica. Després d'un estudi més exhaustiu no es pot afirmar amb total seguretat la presència de selenoproteïnes en aquests genomes, però es té gran sospita. Es va procedir a fer l'alineament múltiple de selO humana amb selO predita al genoma de A.laibachii Nc14 (a partir dels resultats obtinguts al realitzar el Genewise amb selO de P.infestans), selO predita al genoma de P.capsici i selO predita al genoma de S.arctica.

  • Alineament múltiple dels alineaments resultants de les proteïnes predites amb el programa exonerate: selO humana amb P.capsici, S.arctica i A.laibachii

Tal com s'ha comentat en la discussió, altres hits significatius han estat descartats perquè, o bé l'alineament de la selenoproteïna no es donava, o bé els hits eren tant curts que no els podíem considerar representatius. Els resultats els podem veure en el següent alineament múltiple:

  • Alineament múltiple dels alineaments predits amb el programa Genewise de selO humana amb P.polycephalum i I.multifiliis strain G5

SelP

Utilitzant la query de SelP humana, no va aparèixer cap hit significatiu al realitzar el tblastn. Es va buscar una altra query d'un invertebrat S.kowalevskii, que presenta el primer domini conservat de SelP humana. Al realitzar el tblastn, sols va sortir un hit significatiu a A. laibichii Nc14 però els resultats de exonerate i genewise van donar una proteïna molt curta i sense cap U ni C. D'aquesta manera, confirmem la hipòtesi que SelP es troba a vertebrats i excepcionalment a dos invertebrats, però no a protistes, ja que la funció de SelP no és essencial pels protistes.

SelTryp

Es van obtenir dues selenoproteïnes Tryp: una en el genoma del protist T.congolense i l'altre al de C.fasciculata. Després de realitzar un BLASTp recíproc amb selTryp predita a T.congolense es va veure que un dels genomes que s'havia exclòs prèviament, el del protist A.laibachii Nc14, presentava seqüències significativament semblants amb aquest. A partir d'aquests resultats també es va veure que selTryp té gran similitud amb selT, per això es va fer un alineament múltiple amb selTryp, selT i la proteïna homòloga predita al genoma d'A. laibachii Nc14. Els resultats obtinguts conclouen que la homologia de A.laibachii Nc14 és per selT i no per selTryp.

Altres hits significatius es van obtenir als genomes de les espècies de la família Leishmania i els resultats dels seus alineaments junt amb selTryp, la proteïna de T.congolense, la d'A. laibachii Nc14 i la de C.fasciculata es poden veure al següent alineament múltiple.

  • Podeu veure un alineament múltiple de les dues selenoproteïnes Tryp dels protists T.congolense i C.fasciculata amb el fals positiu de A. laibachii Nc14 que és un homòleg amb cisteïna de SelT.

Taula de conclusions


Els resultats obtinguts es resumeixen en aquesta taula

Organisme SelO SelO E.siliculosus SelO P.infestans T30-4 SelP SelTryp
Fragilariopsis cylindrus
Phytophthora capsici
Albugo laibachii Nc14 Homòleg en cisteïna Fals positiu d'homòleg en cisteïna (SelT)
Gregarina niphandrodes
Ichthyophthirius multifiliis strain G5
Sphaeroforma arctica
Physarum polycephalum
Dictyostelium fasciculatum
Dictyostelium discoideum AX4
Leishmania donovani BPK282A1
Leishmania tarentolae
Trypanosoma congolense
Crithidia fasciculata
Astrammina rara

Taula1. S'ha trobat elements SECIS i gran part de la maquinària de traducció, però no es pot afirmar perquè l'alineament no és del tot òptim.