Discussió

Amb l'objectiu de cercar i localitzar les selenoproteïnes en el genoma d'Aotus nancymaae, s’han utilitzat queries d'Homo sapiens degut a que es tracta d'una espècie propera filogenèticament al nostre animal d'estudi i també perquè les seves selenoproteïnes són les que millor anotades estan. L’homologia que han proporcionat els alineaments obtinguts amb els programes informàtics utilitzats ha permès decidir si aquestes selenoproteïnes es troben conservades en el genoma d'Aotus nancymaae o si, per altra banda, són proteïnes homòlogues en l'aminoàcid cisteïna (Cys) o qualsevol altra varietat possible.

Als enllaços de l'índex de l'esquerre es mostra cada selenoproteïna analitzada amb l’explicació corresponent, així com la seva maquinària de síntesi. Per cada query s'avalua la seva presència al genoma d'Aotus nancymaae en forma de selenoproteïna, homòleg amb cisteïna o qualsevol altre forma.

En el cas de què una query es presenti com a selenoproteïna conservada, els resultats presentaran un codó TGA dins del genoma d'Aotus nancymaae alineat amb una selenocisteïna de la query d'Homo sapiens. Per altra banda, en el cas de què la selenoproteïna humana es presenti a l'espècie analitzada com un homòleg amb cisteïna, les selenocisteïnes de la query es trobaran alineades amb una cisteïna del genoma d'Aotus nancymaae.

A més a més, per a cada família de proteïnes analitzada, també s'ha inclòs una figura amb l'arbre filogenètic il·lustrat esquemàticament, amb la relació dels diferents membres explicada amb més detall al text.