CONCLUSIONS

RESUM
INTRODUCCIÓ
MÈTODES
RESULTATS
CONCLUSIONS
BIBLIOGRAFIA
AGRAïMENTS
Lasdfkjfasdf

      En finalitzar el treball, després d'haver realitzat l'estudi de conservació del promotor de TRPV4, la predicció de possibles llocs d'unió a factors de transcripció, la recerca bibliogràfica per tal d'obtenir dades rellevants que recolzessin algunes de les hipòtesis i la selecció de les localitzacions més plausibles, es pot concloure:

  • El promotor de TRPV4 consta de regions on poden unir-se TFIID i TFII-I. TFIID és un factor de transcripció format per 5 subunitats que reconeix i s'uneix al DNA del promotor, concretament a l'element TATA. La unió de TFIID és el primer pas en la iniciació de la transcripció ja que és la molècula que ensambla el complex de transcripció essencial, reclutant la resta de factors. TFII-I també, forma part del complex de transcripció. En el següent fitxer, es pot visualitzar sobre la seqüència del promotor de TRPV4 d'humà, la localització del lloc d'unió d'ambdós factors de transcripció.

  • Sembla que hi ha prou informació rellevant per plantejar una hipotètica implicació de TRPV4 en la regulació de la tensió arterial. Tres dels factors de transcripció que es troben en les regions mé conservades de la seqüència del promotor estan localitzats en el múscul llis (el present en els vasos sanguinis) o ja s'havien relacionat anteriorment amb la regulació de la tensió arterial o amb patologies relacionades, com la hipertensió. En el següent fitxer, es pot visualitzar sobre la seqüència del promotor de TRPV4 d'humà, la localització del lloc d'unió d'aquests factors de transcripció.

  • La presència de MEF-2A i HNF-3α entre els possibles factors de transcripció del promotor TRPV4 relaciona aquest canal de calci amb l'asma. MEF-2A es troba en la musculatura llisa (present en els bronquis) i HNF-2α regula la secreció d'una molècula antiinflamatòria (uteroglobina). La constricció dels bronquis i la inflamació són dues de les característiques de la patologia. En el següent fitxer, es pot visualitzar sobre la seqüència del promotor de TRPV4 d'humà, la localització del lloc d'unió d'aquests factors de transcripció.

  • Degut a la presència de 9 factors de transcripció que es troben en regions amb el mínim de conservació requerit i que es relacionen amb el sistema immunitari, s'ha consultat bibliografia específica. Tot i no trobar articles i publicacions que relacionin TRPV4 amb el sistema immunitari, sí que s'ha trobat informació de la implicació d'altres membres de la família de TRP en la resposta immunitària. Tenint en compte l'homologia entre els membres de la família, es pot hipotetitzar la participació de TRPV4 en el sistema de defensa. En el següent fitxer, es pot visualitzar sobre la seqüència del promotor de TRPV4 d'humà, la localització del lloc d'unió d'aquests factors de transcripció.

      Pel que fa a la resta de possibles processos relacionats amb TRPV4 esmentats en la introducció, no s'ha trobat informació rellevant compatible amb els factors de transcripció predits que han superat els filtratges.

      Tenint en compte el treball realitzat, sembla que 12 dels factors de transcripció podrien tenir un paper rellevant en la regulació de TRPV4. De totes maneres, no es disposa d'informació suficient per descartar la resta ni per restringir més els resultats considerats interessants. Per exemple, tot i que sembla que TRPV4 podria tenir un paper important en la resposta immunitària, no es pot determinar quins dels possibles 9 factors de transcripció són els més vàlids. De totes maneres, sí que es pot concloure que l'estudi no descarta la possible implicació de TRPV4 en la hipertensió i l'asma i sembla que obre les portes a una possible recera pel que fa a la participació de TRPV4 en la resposta immunitària. Les conclusions d'aquest treball són hipòtesis que, en tots els casos, caldria verificar experimentalment.

National Center of Biotechnology Information


Bioinformática UPF


Ensembl


Algorithmics Genetics Group


SharMot.02sep04.tgz (described in Castillo-Davis, Hartl and Achaz (2004).)


Clara Serra Juhé
Irene Valenzuela Palafoll