Conclusió

En aquest estudi s'han trobat les selenoproteïnes presents al genoma de Nomascus leucogenys:

Hem vist que aquest conserva:

  • - Selenoproteïnes: Gpx2, Gpx3, Gpx4, DI1, DI2, DI3, SPS2, Sel15, SelH, SelI, SelK, SelM, SelN, SelO, SelP, SelR1, SelS, SelT, SelW1, TR1, TR2 i TR3
  • - Homòlegs en cisteïna conserva: Gpx5, Gpx7, Gpx8, MsrA, SelR2, SelR3, SelU1, SelU2, SelU3 i SelW2.
  • - Maquinària: eEFSec, SBP2 i SPS1.

Pel que fa a les selenoproteïnes Gpx1, Gpx6 i SelV, no podem assegurar si conserven la funció tot i que sí podem afirmar que part de la seva seqüència es troba conservada.

S'han utilitzat com a model les seqüències de les selenoproteïnes presents en Homo sapiens i en Pan troglogytes. S'han corroborat els resultats s'ha fet un blast a partir de les selenoproteïnes predites en Nomascus leucogenys

La realització d'aquest projecte ens ha permès adquirir els coneixements necessaris per programar amb llenguatge bash, dissenyar pàgines web en html i usar bases de dades com selenoDB i NCBI. A més, hem après a automatitzar processos d'anàlisi de dades que ens han facilitat l'obtenció dels resultats.

Veient la gran complexitat que suposa un anàlisi exhaustiu, la quantitat de programes necessaris per poder obtenir uns resultats i el gran volum de dades que es genera amb cadascun d'ells, comprenem la gran necessitat i utilitat de la bioinformàtica.