Conclusions

El projecte de cerca de selenoproteïnes en genomes de protistes suposava un repte pel fet que es tracta d'un treball el resultat del qual era una incògnita. A diferència dels treballs realitzats amb anterioritat, la tasca no s'ha basat en una mera cerca bibliogràfica sinó que hem hagut d'obtenir els nostres propis resultats.

Tanmateix, les eines amb les quals hem treballat han estat parcialment dissenyades per nosaltres. Tot i que l'automatització dels programes va suposar una inversió de temps molt gran, a la llarga ha resultat ser una tasca que ens ha permès treballar amb més eficiència en quant a temps. D'aquesta manera hem pogut reanalitzar els nostres resultats modificant variables, tot contrastant els diferents resultats obtinguts.

D'aquesta manera, hem aconseguit trobar una selenoproteïna de la família Lmsel1 a l'organisme L.donovani i dues selenoproteïnes de la família TR una a P.capsici i l'altra F.cylindrus. A més a més, hem trobat dues proteïnes homòlogues en glicina de la família TR en G.niphandrodes i S.arctica.

Per últim, pensem que es podrien obrir noves línies de recerca per tal de comprovar els resultats de la maquinària de transcripció implicada en la síntesis de selenoproteïnes, ja que alguns dels resultats obtinguts són incongruents amb la presència de selenoproteïnes funcionals en els genomes.