Conclusions

El present projecte ha estat desenvolupat per cercar la presència de selenoproteïnes de les famílies Sel1 i SelS en onze dels genomes dels protistes seqüenciats en el darrer any. Tot i que les selenoproteïnes són un camp d'invetigació força inexplorat, en els darrers anys han adquirit cabdal importància degut al seu rol destacat en processos antioxidants i quimiprotectors.

En l'estudi de la selenoproteïna 1 no hem obtingut resultats significatius en cap de les onze espècies donades, essent el E-value més baix de 0,007 corresponent a T. Parva. Tot i els resulats desesperençadors i donat que s'havia descrit la pres$egrave;ncia de la selenoproteïna 1 en els organismes del gènere Plasmodium hem readreçat la cerca cap a aquelles espècies a les quals teníem accés. De totes aquestes, Sel1 es troba en totes menys en el cas de P.gallinaceum, que presenta un E-value molt major i no significatiu. El E-value més significatiu trobat en Plasmodium correspon a l'espècie P.falciparum, ès en aquest que hem dut a terme tot el procés d'anàlisi incloent la cerca dels elements SECIS.

Referent a la selenoproteïna S la recerca d'aquesta en els protistes ens ha presentat grans complicacions. L'E-value més baix correspon a B. Bovis i és de 8·10-4. És amb aquest organisme que hem procedit a l'anàlisi seguint el protocol sense obtenir cap resultat, de manera que no presenta Sel S. El fet que presenti la selenocisteïna en el penúltim codó i que la seqüència de la proteïna sigui de Mus musculus, un organisme molt allunyat filogenèticament dels protistes, ens ha dificultat l'obtenció dels resultats. En conseqüència després de revisar tots els hits manualment hem observat la presència d'un alineament de dos * en M. brevicollis, posteriorment a l'anàlisis descrit en resultats, podem afirmar que Sel S no es troba a M. brevicollis.

Amb els resultats obtinguts prèviament descrits podem concloure la presència de Sel 1 en les següents espècies de Plasmodium: P.vivax, P.knowlesi, P.berghei, P.chabaudi, P.yoelii i P.falciparum. Així com afirmem que no es troba en l'espècie P.gallinaceum. Pel que fa a Sel S no hem trobat cap protista dels darrerament seqüenciats que presenti aquesta proteïna.