Discusió


La proteïna de fusió PRR5-ARHGAP8 es localitza en el braç llarg del cromosoma humà 22, concretament a 22q13 i esta formada per les proteïnes PRR5 i ARHGAP8. La primera es tracta de una seqüència rica en prolines de funció encara no ben definida. Es creu que pot ser un represor tumoral.

PRR5 té 3 isoformes formades a partir de 5 transcrits que es diferèncien en la transcripció del primer exó. L'exó 1 de PRR5 te tres seqüències alternatives: 1, 1A i 1B amb les seves seqüències promotores respectives. Les seqüències alternatives1 i 1B es troben rodejades de illes CpG, mentre que no ès així en 1A. Segons els exons que es transcriuen obtenim 5 transcrits, i aquest donen lloc a tres isoformes que es transcriuen en localitzacions diferents.

La proteïna ARHGAP8 té dos isoformes que es diferèncien per splicing alternatiu. Aquest fa desapareixer l'exó 5. Aquest exó codifica per a 31 aminoàcids en el domini N-terminal corresponent al domini Sec14p-like. La presència de l'exó 5 en la isoforma fa que tingui una menor expresió en glàndules i colon.

Respecte als teixits d'expresióveiem que ambdues proteïnes s'expresen en, aproximadament, els mateixos llocs. PRR5 té una major tendència a expresar-se en teixits limfàtics com les cèl.lules T CD4 i CD8 i les cèl.lules NK, mentre que ARHGAP8 s'expresa, encara que en baixa proporció, en el adenocarcinoma colorectal i el limfoma de Burkitts. Mentre que la proteïna de fusió s'expresa en el adenocarcinoma colonorectal i en el limfoma de Burkitts, no ho fa en les cèl.lules T CD4 i CD8 i les cèl.lules NK, això ens fa veure que la proteïna de fusió té els factors d'expresió de ARHGAP8.

La funció de la proteïna de fusió es encara desconeguda. Es creu que es tracta de un supresor tumoral. Amb el que hem analitzat nosaltres en aquest treball podem dir que, degut a que conserva gran part de l'estructrura de ARHGAP8, també tindrà funció GTPasa per l'acció del domini RhoGAP.

Índex