ENm008 Alfa Globina

CONCLUSIONS

Les regions telomèriques tenen una composició i organització de la seqüència de DNA que fa que sigui particularment difícil d'aïllar i analitzar; i per això és especialment complicat determinar quina és exactament la localització de la regió en estudi, de coordenades 1-500000 (13.3 p).

Aquesta regió ENm008 ha resultat ser molt interessant en primer lloc per aquesta localització propera als telòmers i un contingut ric en repeticions. En segon lloc, cal remarcar que té un elevat contingut de gens, característica comuna en moltes regions subtelomèriques. (Més informació) Per últim, es genera la hipòtesi de l'existència de duplicacions segmentàries.

Hem pogut validar 22 gens de tots els predits, mitjançant l'alineament del Blast amb la base de dades d'ESTs humans. Estudiant les proteïnes hem vist que possiblement hi ha dos clusters de gens, tal i com ja havíem predit dels resultats del Blastp on vèiem indicatius d'homologies entre les proteïnes. La presència de clusters apunta a un origen en duplicació gènica. El primer d'aquests és el que conformen les proteïnes de la família Globina.







enrere >>> endavant