* 2. DISTRIBUCIÓ FILOGENÈTICA

 

L’alcohol deshidrogenasa és una proteïna universal ja que es troba en tot tipus d’organismes conservant la funció bàsica de metabolització de l’alcohol; es troba en fongs, bactèries, plantes i animals.

 

La família de l’ ADH ha evolucionat en almenys 7 tipus d’ADH diferents al llarg de l’evolució dels vertebrats i la seva expansió es va produir fa 500 milions d’anys, 100 milions d’anys després que sorgissin les primeres formes de fauna multicel.lular a la terra.

 

L’absència de múltiples funcions de les ADH en els primers cordats i la comparació de les seves estructures, indiquen que aquests isoenzims van adquirir noves funcions en els vertebrats, encara que sempre s’ha mantingut la funció bàsica de metabolització d’alcohols. (PMID: 11734901)

 

Molts organismes només tenen alguna de les isoformes d’ADH conegudes en humans. Com l’ADH3 és la isoforma ancestral i manté una gran similitud amb l’ ADH1, només hem analitzat la distribució filogenètica (passos filogenia) dels organismes que expressen ambdues isoformes alhora. Primer hem analitzat la distribució de l’ADH1 i de l’ADH3 per separat i després hem fet l’anàlisi en conjunt per saber si aquestes han evolucionat amb l’espècie o independentment d’ella.

 

Resultats i conclusions de la distribució filogenètica: